Skip to content Skip to footer

Proceduri și tratamente

Există mai multe proceduri de tratament disponibile pentru boala varicoasă, printre care:

Scleroterapia
Această procedură implică injectarea unei substanțe sclerozante în venele varicoase. Substanța provoacă o reacție chimică în peretele venos, determinând colapsul și închiderea venei afectate. Scleroterapia este frecvent utilizată pentru tratarea venelor varicoase mici și medii.

Ablatia cu laser endovenos
Acesta este un tratament minim invaziv care utilizează energia laser pentru a închide venele varicoase. Un mic cateter este introdus în vena afectată și energia laser este direcționată către peretele venos, determinând încălzirea și închiderea venei.

Ablatia cu radiofrecventa endovenosă
Similară ablației cu laser, această procedură implică utilizarea energiei de radiofrecvență pentru a închide venele varicoase. Un cateter special emite energie de radiofrecvență către peretele venos, determinând închiderea venei afectate.

Flebectomia
Aceasta este o procedură chirurgicală prin care venele varicoase sunt îndepărtate prin efectuarea unor mici incizii în piele. Flebectomia este utilizată în special pentru tratarea venelor varicoase mari sau în cazurile mai severe.

Terapia cu laser sau lumină intens pulsată
Această procedură implică utilizarea unei energii luminoase pentru a trata venele varicoase. Lumina emisă are capacitatea de a distruge vasele de sânge afectate, determinând închiderea lor.

Este important să consulți un medic specialist în tratarea bolilor venoase pentru a discuta opțiunile de tratament potrivite pentru tine. El va evalua stadiul și severitatea bolii varicoase și îți va recomanda cea mai adecvată procedură de tratament, ținând cont de nevoile tale individuale și de rezultatele dorite.

Completează formularul și te contactăm noi

Ai întrebări suplimentare sau vrei să îți faci o programare? Completează formularul și te contactăm noi în cel mai scurt timp posibil.

    Discută cu noi
    Aveți nevoie de ajutor?
    Buna ziua,
    Aveți nevoie de ajutor?