Dermatita de staza

Dermatita de staza se dezvolta pe extremitatile inferioare secundar edemului cronic si insuficientei venoase. Modificarile precoce din ulcerele de staza, dermatita de staza pot fi constituite dintr-un eritem usor si descuamare asociate cu prurit.

Sediul initial tipic al afectiunii este deasupra fetei mediale a gleznei, adesea peste o vena dilatata. Dermatita progreseaza spre a deveni pigmentata datorita extravazarii cronice de eritrocite ce duce la depunerea cutanata de hemosiderina. Ca si in alte forme de dermatita, dermatita de staza poate deveni inflamata acut, cu formare de cruste si exsudare.

Dermatita de staza cronica este deseori asociata cu fibroza dermica care este recunoscuta clinic printr-un edem rigid. Dermatita de staza este deseori complicata de infectie secunda si este o boala imflamatorie comuna pielii care apare pe inferioare la pacientii cu insuficienta venoasa cronica cu hipertensiune venoasa.

Aceasta boala afecteaza de obicei pacientii de varsta mijlocie si varstnici, este rareori intalnita inainte de al 5 deceniu de viata, cu exceptia pacientilor cu insuficienta venoasa dobandite ca urmare a inverventiei chirurgicale, traume sau tromboza.

Call Now Button