Skip to content Skip to footer

Întrebări frecvente

Varicele sunt vene dilatate și deformate care apar de obicei în picioare. Principalele cauze includ predispoziția genetică, slăbirea valvelor venoase și presiunea crescută în vene.

Simptomele comune includ durere, senzație de greutate în picioare, umflături, crampe musculare și senzație de furnicături.

Operația cu laser pentru varice este o procedură minim invazivă în care se utilizează un fascicul laser pentru a închide și a trata venele dilatate. Energia laserului determină contracția și închiderea venelor afectate.

Operația cu laser pentru varice oferă beneficii precum rezultate precise și durabile, recuperare rapidă, discomfort minim, estetică îmbunătățită și riscuri reduse asociate cu intervențiile chirurgicale clasice.

Recuperarea implică de obicei un timp scurt de odihnă, purtarea de ciorapi de compresie, evitarea activităților solicitante și urmarea recomandărilor medicului referitoare la îngrijirea și vindecarea rănilor.

Durata operației poate varia în funcție de complexitatea cazului, dar de obicei procedura durează aproximativ 1-2 ore.

Riscurile asociate cu operația cu laser pentru varice sunt minime și rare, dar pot include senzație de arsură, discomfort temporar, sângerare sau infecție în zona tratată.

Operația cu laser pentru varice are o rată de succes ridicată în tratarea și eliminarea varicelor. Cu toate acestea, este posibilă apariția unor noi varice în timp, iar stilul de viață sănătos și monitorizarea periodică pot contribui la menținerea rezultatelor obținute.

Operația cu laser pentru varice oferă rezultate precise și durabile, având avantaje precum recuperare rapidă, disconfort minim și estetică îmbunătățită. Comparativ cu alte metode, cum ar fi scleroterapia sau stripping-ul venos, operația cu laser este considerată o opțiune mai avansată și mai eficientă pentru tratarea varicelor.

Boala hemoroidală este o afecțiune în care se inflamează și dilată venele hemoroidale din zona rectului și a canalului anal. Cauzele pot include presiune crescută în zona pelviană, constipație cronică, sarcină sau predispoziție genetică.

Simptomele comune includ sângerare rectală, senzație de mâncărime și arsură în zona anală, umflături sau mase dureroase în jurul anusului și disconfort la defecare.

Diagnosticul bolii hemoroidale se face de obicei prin examinare fizică a zonei anale și rectale de către medic. În cazuri mai severe sau pentru a exclude alte afecțiuni, pot fi recomandate investigații suplimentare, cum ar fi sigmoidoscopia sau colonoscopia.

Opțiunile de tratament pentru boala hemoroidală includ modificări ale stilului de viață și alimentației, utilizarea de medicamente și unguente topicale, proceduri minim invazive precum ligatura cu benzi elastice sau scleroterapia și, în cazurile mai severe, intervenții chirurgicale.

Pentru a preveni apariția sau a reduce simptomele bolii hemoroidale, se recomandă menținerea unui stil de viață sănătos, care să includă o alimentație bogată în fibre, hidratare adecvată, evitarea efortului excesiv la defecare și evitarea statului prelungit pe toaletă.

Completează formularul și te contactăm noi

Ai întrebări suplimentare sau vrei să îți faci o programare? Completează formularul și te contactăm noi în cel mai scurt timp posibil.

    Discută cu noi
    Aveți nevoie de ajutor?
    Buna ziua,
    Aveți nevoie de ajutor?