Skip to content Skip to footer

Sfatul medicului

Venele alcătuiesc un uluitor sistem prin care sângele se întoarce de la țesuturi spre inimă, prevăzute cu valve care împiedică fluidul vital să se deplaseze în sens invers. Atunci când, din diverse cauze, aceste mecanisme unidirecționale devin ineficiente sau când structura vaselor se fragilizeaza, apar probleme ca inesteticele varice.

Dacă ații constatat că sub pielea dumneavoastră încep să se zărească întortocheatele vene varicoase sau dacă istoria familiei indică faptul că sunteți o persoană predispusă la acest gen de afecțiuni, câteva simple măsuri de precauție vă pot ajuta să țineți lucrurile sub control.

Oriunde vă aflați la serviciu sau acasă, încercați să nu stați ore întregi pe scaun sau în picioare în același loc, ridicați-vă, faceți câteva mișcări, mergeți prin cameră pentru a pune sângele în circulație. Conform studiilor, incidența varicelor este mai crescută la femeile care stau zilnic opt ore într-o poziție statică.

Câteva kilograme în plus nu vă vor aduce neapărat varice, dar vor amplifica presiunea venelor. Acest lucru este valabil în special pentru femeile care sunt predispuse ereditar la afecțiune.

Sau lasați-vă dacă nu ați făcut-o până acum. Cercetările au arătat că venele varicoase sunt mult mai frecvente la fumători și că fumatul îngroașă sângele.

Regimul de hrănire trebuie să fie sărac în grăsimi și sare, dulciuri. Peștele oceanic, legumele și fructele nu trebuie să lipsească. Evitați proteinele animale (cu excepția peștelui), inclusiv produsele din carne procesate (mezelurile), înghețată, prăjelile, alcoolul, preparatele tip fast-food.

În timp ce alergările pe asfalt pot agrava varicele, mersul în ritm alert, 20-30 minute pe zi, sau practicarea exercițiilor de aerobic, de trei-patru ori pe săptămână, pot ajuta foarte mult la menținerea unei circulații venoase normale, încetinind procesul și reducând inflamația și durerea dacă afecțiunea deja a apărut.

Țineți picioarele mai sus decât trunchiul ori de câte ori aveți posibilitatea: în pat, la televizor. Este o modalitate simplă și eficientă de a combate durerea și senzația de greutate.

Completează formularul și te contactăm noi

Ai întrebări suplimentare sau vrei să îți faci o programare? Completează formularul și te contactăm noi în cel mai scurt timp posibil.

    Discută cu noi
    Aveți nevoie de ajutor?
    Buna ziua,
    Aveți nevoie de ajutor?